Kies je outplacementbureau, transitievergoeding, offerte, kosten, groepsoutplacementtraject, outplacementtraject, budget

Blog -- KiesJeOutplacementbureau.nl

Je eigen netwerkcamapgne opzettenDoor naast het solliciteren een eigen netwerkcampagne op te zetten vergroot je je kansen met een factor twee of drie. Het kost vaak moeite om zo’n campagne op te zetten en je zult soms flinke weerstand moeten overwinnen, maar als je daar doorheen bent, merk je dat netwerken vaak aangenamer is dan solliciteren. Dat het je zelfvertrouwen versterkt, dat je steeds beter geïnformeerd wordt, en wie weet vind je de ideale baan ermee. Je zult ook merken dat het solliciteren je makkelijker en beter afgaat als je eenmaal netwerkt. Je schrijft betere brieven en je kunt jezelf beter presenteren tijdens sollicitatiegesprekken.

Voor netwerken is meer nodig dan alleen een cv, een goede brief en een net pak. Je moet weten wat je wilt, weten wat jouw sterke kanten zijn. En die helder en snel kunnen presenteren. Voordat je op pad gaat om te netwerken zul je dus het nodige huiswerk moeten doen. Uitzoeken wat jouw unieke talenten zijn, en ook aan de hand van praktijkvoorbeelden mensen daarvan kunnen overtuigen. En je moet richting hebben. Dat wil zeggen dat je uitgezocht moet hebben wat voor werk je precies zoekt en waar dat werk zich bevindt. En dat jouw interesses en je passie precies op dat terrein liggen. Dat soort mensen wordt door werkgevers gezocht. De huidige arbeidsmarkt verwacht van aanstaande werknemers dat ze weten wat ze willen en dat ze een visie hebben op de toekomst. Sollicitanten die zeggen: ik vind alles goed als ik maar werk heb maken geen schijn van kans.

Indien het outplacementtraject door effectief te netwerken tot een nieuwe baan heeft geleid hoor je vaak dat de baan uit een hoek die de kandidaat niet verwachtte kwam. Dit is kenmerkend voor het netwerken.