Kies je outplacementbureau, transitievergoeding, offerte, kosten, groepsoutplacementtraject, outplacementtraject, budget

Blog -- KiesJeOutplacementbureau.nl

Ontslagen, wat nuHet ontslag
Als u ontslagen wordt is het belangrijkste om goed te onderzoeken wat uw rechten zijn. Bent u ontslagen met wederzijds akkoord? Of vindt u het onterecht dat u ontslagen bent? In dat geval kunt u het beste een juridische hulp zoeken. Er bestaan ontslag adviseurs en advocaten op het gebied van arbeidsrecht. Een werkgever moet met een geldige reden komen voor uw ontslag. Voor ontslag op staande voet moet dit een dringende reden zijn.
Na het ontslag
Vaak wordt het ontslag geregeld via het UWV werkbedrijf of de kantonrechter. Voor ambtenaren gelden er echter speciale procedures. Via de kantonrechter wordt vaak een ontslagvergoeding meegegeven. Hierbij moet u erop letten dat een ontslagvergoeding voldoet aan de kantonrechtersformule, de vergoeding mag niet lager uitvallen. Deze kunt u online berekenen.
Op het moment dat u buiten uw schuld ontslagen bent kunt u contact opnemen met het UWV-werkbedrijf om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering. Ook deze kunt u online berekenen. Het is van belang dat u het recht op een uitkering niet kwijt raakt.
Het vervolg
Snel weer een nieuwe baan van is van groot belang als u geconfronteerd wordt met ontslag. Het is daarom raadzaam om outplacement te bedingen bij het regelen van de ontslagvergoeding. De kosten van outplacement zijn fiscaal aftrekbaar voor de werkgever.