Kies je outplacementbureau, transitievergoeding, offerte, kosten, groepsoutplacementtraject, outplacementtraject, budget

Blog -- KiesJeOutplacementbureau.nl

Transitievergoeding en outplacement 

Transitievergoeding gebruiken voor outplacement of scholing

De transitievergoeding is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te krijgen. Via outplacement of scholing kunt u uw kans op een nieuwe baan vergroten.

Transitievergoeding voor outplacement en/ of scholing

U mag de volledige (bruto) transitievergoeding gebruiken om outplacement en/ of opleidingen in te kopen. Als u naast de outplacement begeleiding ook een opleiding wilt doen, dan is de beste aanpak om via outplacement vast te stellen of de scholing moet voortborduren op uw bestaande werkervaring (bijscholing), of dat het verstandiger is om voor een ander beroep te kiezen (omscholing).

Outplacement is verzamelterm voor van werk naar werk begeleiding

Outplacement is een verzamelterm voor de diverse manieren die er zijn om u 'van werk naar werk'  te begeleiden. Denk aan psychologische tests, het selecteren van scholingstrajecten, het scannen van de arbeidsmarkt, ondersteuning bij sollicitaties, opstellen sollicitatiebrieven en CV, netwerk-trainingen, social media trainingen, jobhunting, enzovoorts. Er zijn talrijke outplacementbureaus die hun diensten aanbieden. Het is belangrijk dat u het outplacementbureau selecteert dat het beste bij u past. Onderdeel van outplacement kan zijn de selectie van de juiste opleiding en het juiste opleidingsbureau.

Transitievergoeding niet naar outplacement

Als u de transitievergoeding niet besteedt aan een outplacementtraject of een opleiding, moet u belasting betalen. De transitievergoeding wordt gezien als inkomen. Uw werkgever houdt belasting in en u ontvangt het netto bedrag op uw rekening. Hou dara rekening mee bij de besteding van uw transitiebudget. Door de fiscale regelgeveing is dus aantrekkelijk om deze transitievergoeding te besteden aan outplacement. Helemaal als u bedenkt dat u door het outplacement waarschijnlijk sneller een nieuwe baan zult vinden en daardoor minderinkomensverlies zult hebben.