Kies je outplacementbureau, transitievergoeding, offerte, kosten, groepsoutplacementtraject, outplacementtraject, budget

Blog -- KiesJeOutplacementbureau.nl

De rol van werkervaring bij het vinden van een nieuwe baan Als je aan het solliciteren bent en aan iets nieuws wilt beginnen, dan wordt je vaak gevraagd naar je werkervaring. Vooral recruiters willen dat sollicitanten specifieke ervaring kunnen aantonen. Ze hebben voorkeur voor mensen die zich al hebben bewezen in de uitoefening van bepaalde competenties en vaardigheden. Deze focus op werkervaring leidt er echter toe dat we bij loopbaanbeslissingen de neiging hebben om een vlakke manier te kijken naar ons werkverleden. Er wordt dan zoveel mogelijk een rechte lijn getrokken langs vergelijkbare functies, oplopend van laag naar hoger, via prestigieuze opleidingen en werkgevers. In de realiteit volgen maar weinig mensen zo’n carrierepad. Werkveranderingen en promoties overkomen mensen ook. Bovendien zijn er werknemers die vaardigheden hebben die niet in zijn takenpakket zitten. Zijn sterke punten komen zodoende nooit op zijn cv terecht. Wordt je er dus van bewust dat een loopbaan als specialist niet weggelegd is voor iedereen en gezien de hogere leeftijd die we in de toekomst al werkend zullen bereiken, passen er ook best twee of drie loopbanen in een mensenleven.

Uitgaan van werkervaring is dan ook zeker niet de weg om uit te vinden wat je droombaan is. Dus neem in bij een outplacement traject de volgende regel in acht: van binnen naar buiten. Neem eerst de tijd en wordt je bewust van de talenten en drijfveren die in je zitten en kijk dan pas waar je deze sterke punten al binnen je werk hebt laten zien. Sta open voor nieuwe ontdekkingen. Je zult versteld staan als je merkt hoeveel werkervaring je al hebt opgedaan met jouw talenten en drijfveren, zonder dat je je dat tot nu toe bewust was.