Kies je outplacementbureau, transitievergoeding, offerte, kosten, groepsoutplacementtraject, outplacementtraject, budget

Blog -- KiesJeOutplacementbureau.nl

Netwerken en outplacementMaar dat is nu juist de vraag. Is solliciteren alleen voldoende. Zeker in tijden dat de banen schaars zijn. Vaststaat dat je jezelf enorm tekort doet als je niet netwerkt. Want al netwerkend verdubbel of verdriedubbel je de kans op werk. Maar niet alleen vergroot je de kans op werk, het is veel waarschijnlijker dat je echt passend, en beter betaald, werk vindt via netwerken dan via solliciteren. Natuurlijk moet je solliciteren. Als er een baan in de krant of op internet staat die je aanspreekt, dan zou je wel gek zijn als je niet reageerde met een goed geschreven, sprekende brief of email. Maar door te netwerken vergroot je de kansen, doordat je banen in het zicht krijgt waarvoor niet gesolliciteerd wordt, en omdat je veel gerichter zoekt dan bij solliciteren.

In de jaren zestig en zeventig is netwerken als dolbewuste methodiek voor het eerst in de Verenigde Staten uitgewerkt. Vrij snel daarna nam een aantal outplacementbureaus in Nederland het over en ontwikkelde het hier verder. Inmiddels hebben duizenden clienten van outplacementbureaus baat gehad bij netwerken. Zij hebben ontdekt dat netwerken onontbeerlijk is als je werk wilt vinden dat echt bij je past. En ze hebben ontdekt dat netwerken vaak meer voldoening geeft dan solliciteren.